The Cozy Layers Passage System

CozyFörut har vi skrivit om Hotfingers. Ett tillbehör till gasköket som skulle finansieras via Kickstarter. Nu har det kommit upp ett annat outdoor relaterat Kickstarterprojekt som kallas för The Cozy Layers Passage System. Det är ett lager på lager system i High-Tech material där varje lager är anpassat för att fungera optimalt med varandra.

Skaparen till projektet heter Swamy Karnam och kom på idén under en expedition på Aconcagua i Argentina 2011 då han var nära att förfrysa sina händer.

Systemet består av fyra lager. Ett underställ, ett mellanlager, ett dunplagg och ett skal. Samtliga plagg har stora innerfickor och genomgående blixtlåsförsedda hål för att kunna komma åt lagret innanför. Detta är i min mening största vinningen med detta system. På så sätt kan man ha vatten, mat, handskar och liknande man vill hålla varmt nära kroppen och ändå på ett enkelt sätt komma åt det.

Understället är gjort i jerseystickad ull (samma som Icebreaker etc.) med två stora fickor tänkta att kunna ha t.ex. vätskeblåsor eller liknande för att hålla vattnet nära kroppen för att undvika att det fryser. Mellanlagret är en fleece tröja i Polartecs Termal Pro High Loft, vilket är Polartecs varmaste och lättaste fleecetyg. En annan fördel med Thermal Pro High Loft är att det är väldigt komprimerbart.

Dunlagret består av ett yttertyg av Schoeller som är impregnerat med för NanoSphere för att stå i mot vatten och smuts. Jackan är fylld med 800/900 dun i 3 tums kanaler (baffles) och har dragkedjor för ventilation i armhålorna. Överlag så verkar designen på dunjackan innovativ med många smarta detaljer.

cozy_down

Skalet är gjort i Schoellers nya och prisbelönta c_change. Ett skaltyg med förmågan att öppna och sluta porerna beroende på temperaturen. När du blir varm öppnas porerna upp för att maximera ventilation och för att släppa ut fukt. När det sedan blir kallare drar de i hop sig för att hålla så mycket värme som möjligt på plats under jackan. På väster ärm finns det en genomskinlig ficka där man kan ha sin GPS, klocka eller något annat man vill enkelt ha uppsikt över utan att behöva kavla upp ärmarna. Luvan är självklart hjälmkompatibel och justerbar. Jackan har, som sig bör på en skaljacka, blixtlås för ventilation under armhålorna.

Vill man köpa hela settet med alla fyra lager får man hosta upp 760 dollar vilket i slutändan landar på ungefär 7000 kr hemma i Sverige inklusive moms och tull. Det är mycket pengar, å andra sidan får man väldigt mycket kläder för pengarna. Alla plagg är av de senaste High-Tech materialen, bara dunjackan och skaljackan borde tillsammans kosta ungefär 7000 kr. Dock så är det ju som vanligt på Kickstarter. Är det inte tillräckligt många som förköper så blir det ingen produkt. Å andra sidan får du ju pengarna tillbaka om så skulle vara fallet.

The Cozy Layers Passage System via The GearCaster

Ett svar på ”The Cozy Layers Passage System

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *