Meindl Respond, vattentät vandringssko.

Meindl RespondBlöta fötter och strumpor är aldrig kul och ha. Därför har vi testat en av Meindls populärare vattentäta vandringsskor, Meindl Respond.

Meindl Respond är en lättare vandringssko med GoreTex foder och är lämplig för lättare vandringar eller dagligdags i stan.  Ovansidan är gjord av velourläder och meshtyg. Medan sulan är en så kallad Contagrip sula.

Uppbyggnaden av ContagripContagrip är ett varumärke som egentligen är Salomons men som Meindl köper in för den här skon. Sulan är uppbyggd i fyra lager. Längst ner mot marken har man som brukligt en gummisula. Friktionsmässigt är gummit godkänt. Även om jag måste säga att när det kommer till blöt terräng och våta stenar så upplever jag greppen i mina skor med Vibramsula bättre.

Fortsätter vi ett lager längre upp i sulan så finner vi en platta i nylonplast för att göra sulan styvare och skydda foten från uppstickande stenar. Lagret ovanför är ett lager i EVA plast. En sorts skumplast. Det är den här som sköter dämpningen i sulan. Jag skulle inte vilja säga att de är speciellt mjuka att gå i, som ett par löparskor utan känslan är mer som ett par traditionella kängor.

DSC_9043Sista lagret är hälstabilisatorn, en kupad plastbit som håller hälen på plats och stabiliserar upp skon ytterligare. Den här konstruktionen av sula gör att man får en förhållande vis styv sula med lätt vikt (410 gram per sko). Den styva sulan i Meindl Respond gör att man får ett bra rull i steget när man går. Liknande det man hittar i Meindls kraftigare kängor. Vilket jag personligen uppskattar mycket.

Om vi går vidare till överdelen på skon så är den till stora delar gjord av ett mesh-tyg. Detta för att skon skall ha så hög andningsförmåga som möjligt. En nackdel med detta tyg är att det väldigt lätt fastnar skräp och smuts i det men med en borste och vatten är det lätt att få ren igen. Längst fram på skon och ganska högt uppdraget sitter det en bit med någon form av grov syntetväv för att skydda skon och tår om du skulle sparka i något.

Meindl RespondMeindl Respond är som jag tidigare sa också vattentät tack vare GoreTex fodret. Plösen sitter tillsammans med resten av skon vilket gör Meindl Respond 100% vattentät ända tills det rinner in vatten över kanten. Jag har testat skon under de tuffaste förhållandena man kan tänka sig – två skyblöta festivaler och jag har alltid varit torr om fötterna i dessa.

Sammanfattningen är att om man är ute efter en vattentät, lite lättare sko kan jag definitivt rekommendera att titta närmare på Meindl Respond.

Meindl.de

Ett svar på ”Meindl Respond, vattentät vandringssko.

  1. Pingback: Haglöfs Crag - Recension | Materialisten.seMaterialisten.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *