Nyheter från OutDoor Friedrichshafen

OutDoor 2013Under helgen den årliga mässan OutDoor i Friedrichshafen gått av stapeln. Det är en av de största mässorna inom outdoor med en bit över 900 utställare. Det här är ett kort sammanfattning av en del av produkterna som visades upp.

Arc’teryx Alpha FL

Arcteryx Alpha FLArc’teryx visade upp en ny jacka i sin alpina serie Alpha. Jackan kallas för Arc’teryx Alpha FL, där FL står för Fast and Light. Precis som namnet antyder är det här en lätt och avskalad jacka. Det är en 3 lagers GoreTex jacka med Gores Pro membran byggd för att klara hårda och snabba alpina bestigningar. Fokus för Arc’teryx Alpha FL ligger på hög andningsförmåga och lätt vikt. Den är av något kortare modell, med en bröstficka och Arc’teryx typiska stormluva.

www.arcteryx.com

Exped DreamWalker WB 700

Exped DreamWalker WB 700Går du i sömnen? Då kanske Expeds senaste konstruktion kan vara något för dig. Det är en sovsäck med ärmar som man även kan öppna upp i botten på och då få en varm och skön rock. Perfekt att sitta vid brasan med kalla kvällar för att sedan kunna traska rätt in till tältet att lägga sig. Sovsäcken (rocken?) är sydd i Pertex Endurance. Vilket gör den vattentät upp till 1 meter vattenpelare.

www.exped.com

Hanwag visar kängor med hel läder inredning

Hanwag Tudela MidDet är inte bara i tyska bilar man kan få full läderinredning. Utan nu har tyska Hanwag kängor med läderfoder. Modellerna Tudela, Deba och Borres kommer med ett foder av mjukt koläder. Fördelen med detta att läder, jämfört med de andra material Hanwag använder är överlägset på att anpassa sig efter foten. Det har också fördelen av att det andas bra. Kängorna är tänkta att användas i lite torrare och varmare klimat där man har möjlighet att torka de över natten om de skulle bli blöta. De är med andra ord kanske inte alltid idealiska i de svenska fjällen. Modellerna förväntas dyka upp i affär till våren 2014.

www.hanwag.com

Primus Eta Spider

Primus Eta SpiderJag har tidigare skrivit om soloköket Primus Eta Lite. För de som föredrar ett lite mer traditionellt kök har Primus tagit fram Primus Eta Spider. Köket kommer med vindskydd, brännare och en 1 liters non-stick gryta med lock. Primus Eta Spider väger in på 599 gram och med Primus Eta teknologi kommer man upp i 70% verkningsgrad. En 50% förbättring jämfört med Primus Spider express. Brännaren klickar man lätt fast i vindskyddet med tre magneter och för den som vill kan man multifuel konvertera Eta Spider med Primus MF-kit. Primus Eta Spider kommer finnas att köpa från våren 2014 med ett riktpris på ungefär 1050 kr.

www.primus.se

Superlätt tält från VAUDE

VAUDE Lizard GULTyska VAUDE omdefinierar lättviktstält med sitt nya ultralätta tält Lizard GUL. Tältet är vad VAUDE kallar för ”semi-tunneltält” och tillsammans med 10 denier tyg och tältstänger i kolfiber har man pressat vikten till smått löjliga 690 gram. Tältet är ett enmanna och golvytan i tältet är 1.3 m² plus absid. Ihop packat blir Lizard GUL 35 x10 cm. Ungefär det samma som en 1,5 liters läskflaska. Tältduken är silikonbehandlad på både utsidan och insidan och skall stå emot upp till 3 meter vattenpelare medan golvet är av ett starkare 40 denier tyg som tål upp till 10 meter vattenpelare. Riktpris i handel är ungefär 5230 kr.

www.vaude.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *