Recension: Houdini Power Houdi

Houdini Power Houdi

Houdini Power Houdi

Houdinis Power Houdi kommer bli din nya favorittröja och du kommer aldrig vilja vara utan den. Houdini Power Houdi är en lager 2 tröja i Polartech Power Stretch Pro, vilket är en slitstark syntetväv med två olika ytor och 4-vägs stretch. Slitstyrkan kommer genom att man på utsidan har ”stickad” yta (jersey) av nylon som även ger en del vindtålighet.

På insidan är det microfleece, en mjuk lite luddig yta av polyester. Tanken med den här konstruktionen är att det inre lagret skall suga upp fukt och svett och sedan transportera det till det yttre lagret där det sprids till en större yta. På det här viset lovar Polartec en dubbelt så snabb torktid jämfört med bomull och en bra andningsförmåga.

Passformen är det som tillsammans med tyget gör den här tröjan till en klockren 10-poängare. Den har en ledig skärning och stretch i tyget vilket gör att den sitter perfekt och utan att hindra dina rörelser.

Tröjan har en hög krage och luva. Dragkedjan är av tvåvägs variant och slutar vid halsen i ett så kallat ”zippergarage”, en liten bit tyg som ligger över blixtlåsets dragsko och hindrar att den skaver mot halsen. Längst ner på tröjan går det en elastisk cord och en dold dragsko för att justera vidden. Även huvan går att justeras med en gummicord och dragsko.

Houdini Power Houdi har två dragkedjeförsedda fickor. Den vänstra fickan är förberedd med ett litet hål du kan dra sladd igenom för hörlurar. Ärmarna är förlängda och över handlederna är tyget dubbelvikt vilket ger extra slitstyrka och värme över handlederna. Eftersom handlederna är en av de ”köldpunkter” man har på kroppen gör detta mycket för att tröjan uppfattas som varm och mysig.

Muddarna har hål så man kan dra ner ärmarna och ha tummarna genom hålen. På så sätt täcker muddarna även större delen av handryggen. Personligen tycker jag inte det är bekvämt att använda tröjan på det sättet utan tycker mer att hålen släpper in onödig kyla. En knapp för att dra igen hålen på hade kanske varit på sin plats.

Sammanfattat kan man säga att det här är en helt underbar produkt. Det är svårt att förstå hur man kan bli beroende av ett klädesplagg, men prova den här tröjan så lovar jag att du förstår vad jag menar. Till nackdelarna hör priset med sina nästan 2000 kr vilket kan avskräcka många. Jag vet inte om jag ska gå så långt att kalla den prisvärd, men du kommer vara nöjd med ditt köp. Planerar man att använda tröjan mycket under en skaljacka etc. så skulle jag rekommendera att kolla på Houdini Power Jacket. Vilket är samma tröja fast utan luva då jag tycker att luvan mest är i vägen när man har andra plagg över.

Houdini Power Houdi på Houdinis officiella hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *