Black Diamond släpper kläder

Black Diamond Dawn Patrol Hybrid Shell Den 23 Januari börjar ”Outdoor Retailer Trade show” i Salt lake city i USA. Det är en stor outdoormässa med över 1000 utställare från olika delar av branschen. På den här mässan har Black Diamond sagt att de skall visa upp en serie med kläder. I och med detta går Black Diamond från att vara en ren tillverkare av utrustning till att även täcka in hela spektrumet med outdoorprodukter.

As we build into apparel, we’re simply trying to take everything we’ve learned in equipment and apply it. We want to build product that matters.

De utlovar en enkla, rena och funktionella produkter med stor fokus på detaljer och material. Till sin nya serie med skalkläder har de jobbat tillsammans med Schoeller och för isolerande mellanlager bla. Polartec och Primaloft.

Black Diamond har redan nu gett en smygtitt på sin kommande ”Dawn Patrol Hybrid Shell” vilket är om jag förstått det hela rätt en trelagers hybridjacka i Schoeller C_change och en softshellvariant som Black Diamond kallar Schoeller StretchWoven alpine shell.

shoeller C_change

Funktionen hos Schoeller C_Change

Schoeller C_change är ett vind och vattentätt membran som förändrar sig med temperaturen. När tyget blir varmt öppnar det upp porer för att släppa ut värme och fukt, men utan att släppa in väta.

Black Diamond planerar att släppa klädserien på marknaden till hösten.

När Outdoor Retailer Trade show drar i gång kommer vi skriva mer om Black Diamonds nya produkter och även andra nyheter som presenteras.

Via outsideonline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *