Outdoor Retailer & ISPO 2013

Outdoor Retailer och ISPO är två stycken stora outdoor och sportmässor som precis är avslutade. Outdoor Retailer (förkortat OR) går av stapeln två gånger om året, på vintern och sommaren, i Salt Lake City, Utah, USA. Den brukar ha ca 1000 olika utställare och ca 21 000 besökare.  ISPO (kort för International Sporting Goods Trade Show) är den europeiska motsvarigheten. Den brukar dra över 2000 utställare och över 80 000 besökare från mer än 100 olika länder! ISPO har även knoppat av sig till en mindre mässa i Beijing.

Hela idén med en mässa är ju att visa upp sina produkter och göra reklam för sitt varumärke. När man har alla journalisters blickar på sig är det ju också ett ypperligt tillfälle att lansera nya produkter. Här kommer ett axplock av intressanta produkter som visats upp.

Petzl Tikka RXP

tikka RXPPetzl har tagit den prisbelönta reaktiva tekniken från Nao och krympt ner den till Tikka storlek. Petzl Nao och Tikka RXP använder en sensor för att bedöma hur mörkt det är och justera mängden ljus den skickar ut. Den har en mindre diod som används när du t.ex. läser karta, när du sedan tittar upp framför dig så tänder den en kraftigare diod och ger dig upp till 180 lumen.

Petzl visar upp Tikka RXP för Trailspace:

PRIMUS_737370_EtaPower_MultifuelKit_HRPrimus lanserar Multifuel Kit

Under 2013 kommer primus börja erbjuda två konverteringskit för att konvertera kök som tidigare bara kunnat drivas med gas till fullfjädrade multifuel kök. Köken som kommer att kunna konverteras med dessa kit är Primus Eta Power och Primus Gravity EF. Med konverteringsatsen kan du bland annat använda bensin eller fotogen i ditt tidigare gaskök. Priset för ett konverteringskit kommer ligga runt 500-600 kronor.

Edelrid sätter nya värdsrekord

Edelrid har kommit på ett sätt de kan göra ett rep med olika diametrar på olika ställen på repet. Vilket de hävdar att de är värdens första med. De kallar tekniken för EnduroTec och repet där de använder tekniken har de döpt till Snipe. Det mesta av repet har den smalare diametern 9,8 mm vilket gör att det går enkelt genom repbromsar och karbiner. De första  sju metrarna på varje ände har en förstärkt mantel, fler kardeler i kärnan och en diameter på 10 mm för ökad slittålighet. Den här förändringen både syns och känns så att du vet när du närmar dig slutet på repet.

Ett annat värdsförsta som Edelrid satsar på är värdens tunnaste dubbelrep. Deras nya dubbelrep The Flycatcher har en diameter på 6,9 mm vilket gör det till det smalaste och lättaste dubbelrepet du kan hitta. Repet kommer säljas tillsammans med deras hjälplåsande och extremt lilla repbroms The micro-jul. Edelrid visar upp micro-jul på Outdoor 2012:

http://vimeo.com/45973376

5.10 visar upp sitt nya gummi MI6

Skoltillverkaren visar upp sitt nya gummi MI6. Det är ett supermjukt och klibbigt gummi. Namnet MI6 kommer i från när regissören för Mission Impossible 6 behövde ett par skor för en scen där Tom Cruise skulle klättra på glas. De tog kontakt med Charles Cole, gummiguru på 5.10 och han vispade ihop det som skulle bli det nya MI6 gummit.  För att mäta hårdhet på ett material använder man en skala som kallas durometer. En vanlig klättersko ligger på mellan 75-80 durometer. Five Ten MI6 ligger på 48 durometer. Ungefär som det genomsnittliga suddigummet. Så mjukt och klibbigt att det fäster på glas. Den första klätterskon som kommer nyttja detta gummi är 5.10 Team VXi och den kommer släppas till hösten 2013. GearInstitute interjuvar Charles Cole, uppfinnare an MI6 gummit:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *